Olika kommersiella sidor online

De senaste åren har det skett en explosion när det gäller kommersiella försäljningssidor online. Det är inte traditionella webbutiker, som säljer varor och tjänster. Istället handlar det om webbplatser som ger produktråd och som rankar olika erbjudanden som finns online.

Denna nya typ av tjänster gör livet lättare för alla konsumenter. Istället för att själv sitta och försöka jämföra mängder av produkter, tjänster och erbjudanden från olika leverantörer går det att hitta informationen sammanställd direkt på ett ställe.

Även för säljaren av en vara eller tjänst erbjuder jämförelsesajterna flera fördelar, främst att det är lätt att snabbt se hur det egna erbjudandet står sig i jämförelse med konkurrenternas.

Prisjämförelser bara halva sanningen

Prisjämförelsetjänster som Pricerunner och Prisjakt har funnits i ganska många år men ger egentligen en ganska begränsad bild av de produkter och tjänster som jämförs.

Utgångspunkten är att priset står i centrum, men möjligheten att jämföra produkter är i huvudsak begränsad till rena faktajämförelser. Det som saknas är den mänskliga komponenten i form av någon som talar om hur de faktiskt upplever de olika produkterna i jämförelse med varandra. Där spelar jämförelsesajter med olika topplistor och rankingar en viktig roll, eftersom det där är användarupplevelsen som står i centrum.

En modern variant på rabatthäften

En annan typ av modern affärsidé är webbplatser som bastaerbjudanden.se som samlar aktuella rabatterbjudanden från mängder av olika leverantörer på ett och samma ställe.

På en sajt med rabatterbjudanden är tanken att du själv ska bläddra mellan kategorierna och hitta intressanta erbjudanden som tilltalar just dig. På många sätt påminner de här sajterna om de häften med rabattkuponger som förr i tiden skickades ut som direktreklam, där annonsörerna konkurrerade direkt med varandras erbjudanden.

På en modern sajt med rabatterbjudanden är det istället sajtägaren som väljer ut erbjudanden, oftast automatiserat, och du som kund har stora möjligheter att söka efter det just du är intresserad av. Många gånger finns även möjlighet att prenumerera på erbjudanden av en viss typ, som just du är intresserad av.